Zoek
Sluit dit zoekvak.

We houden ons bezig met het ontwerpen en construeren van veiligheidssystemen (SIS). De term Functional Safety Management (Management van Functionele Veiligheid – FSM) wordt gehanteerd om de processen, systemen en (organisatorische) procedures te omschrijven die gebruikt worden bij het ontwerp en de constructie van een veiligheidssysteem. De minimaal benodigde processen en systemen zijn beschreven in IEC 61508, de internationale standaard voor het ontwikkelen van veiligheidssystemen of “Electrical/ Electronic/ Programmable Electronic Systems that perform a Safety Function”, zoals ze genoemd worden in de standaard.

De “dochter” standaard IEC 61511 is afgeleid van de IEC 61508 en is specifiek van toepassing binnen de procesindustrie. Omdat deze standaarden de norm zijn voor veel van onze klanten, hebben wij deze geïntegreerd in onze projectuitvoering en projectmanagement processen. Deze processen zijn gecontroleerd op overeenstemming met IEC 61508 en gecertificeerd door een onafhankelijke derde partij.

Binnen de context van IEC 61508 vormen het ontwerp en constructie van een veiligheidssysteem de realisatiefase (“realization phase”) van de FSM-levenscyclus:

 

Safety lifecycle according to IEC 61508 “E/E/PES” stands for Electrical/ Electronic/ Programmable Electronic System, also known as Safety Instrumented System. Source: IEC 61508 (1998).

We hebben gedetailleerd vastgelegd hoe we een E/E/PES of veiligheidssysteem realiseren, hoe we het plannen, hoe we scope wijzigingen managen, hoe we de kwaliteit waarborgen en hoe we het systeem verifiëren en valideren. We delen onze standaarden graag met u en leggen uit hoe ze aansluiten op uw eisen betreffende de functionaliteit en op uw onderhoudsfilosofie.