Search
Close this search box.

Nieuws

Kennisuitbreiding: opleiding Java Professional

Zeven medewerkers van Powerspex vergroten hun kennis van Java middels de opleiding Java Professional.

Kennis van Java is zeker aanwezig bij Powerspex, maar deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die er indirect mee te maken hebben of er in de toekomst mee gaan werken. De deelnemers zijn werkzaam op verschillende afdelingen binnen Powerspex.
“Software developers, sales professionals; het is voor de zeven medewerkers goed om meer van de programmeertaal voor platformonafhankelijke applicaties af te weten, voor nu en de toekomst,” legt Maarten Rinket uit, manager simulatie engineering bij Powerspex.

Over de cursus

Het betreft een 11-daagse cursus op de eigen locatie in Hengelo. Freek van Keulen is namens opleider Eduvision de trainer. Rinket: “Een docent met jarenlange ervaring in allerlei programmeertalen die bijzonder goed op de hoogte is van Java en daardoor een gedegen opleiding kan bieden, in vlot tempo.”

Meervoudig toepasbaar

Java wordt bij Powerspex bij twee disciplines toegepast. Allereerst bij de simulatie engineering; PsxCad is op Java gebaseerd. Daarnaast is er een stijgende vraag van klanten naar het programmeren van applicaties in Java.

Oracle programmers

De opleiding Java Professional is momenteel volop bezig. Aan het eind van het jaar zullen de zeven medewerkers hun opleiding afronden en hebben ze een eerste stap gezet in het worden van Oracle Certified Java Programmer.

 

PsxCad in Java.