Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Extra speciale editie Powerspex on Tour

Powerspex on Tour beleeft dit jaar een extra speciale editie. De deelnemers worden op zaterdag 10 september ‘gedropt’ in Bad Iburg en fietsen vanuit het historische Duitse stadje naar Hengelo.

Geen rondje van start naar finish dus, maar een uitdagende route van 125 kilometer van Bad Iburg (bij Tecklenburg) naar Hengelo. Er is ook een mountainbikeparcours van 50 kilometer rondom Bad Iburg. De MTB’ers worden aan de finish verwelkomd en per bus naar Hengelo gebracht.

Kunnen we zelf ook

Het idee van Powerspex on Tour ontstond in 2018, toen een aantal Powerspexers, klanten en andere fietsvrienden meedeed aan een georganiseerde fietstocht rond de Amstel Gold Race. “Dat was zo’n geweldige dag dat we hebben besloten dat Powerspex ook zoiets zou moeten organiseren. In onze regio kun je immers minstens zo mooi fietsen,” aldus Gerko Dubbink, initiator van Powerspex on Tour.

Vierde editie

En zo geschiedde. De eerste editie was in september 2018, gevolgd door de edities in 2019 en 2021 (2020 ging niet door vanwege corona). Iedereen die affiniteit heeft Powerspex, is welkom om mee te doen. Medewerkers dus, maar ook klanten en vrienden.

Dubbink: “We hebben er heel veel zin in. Er heerst die dag een vrolijke, ontspannen sfeer. Heel ongedwongen maakt iedereen kennis met elkaar. Bovendien beleef je echt iets met elkaar, want het is best een pittige tocht, natuurlijk wel afgewisseld met allerlei stops onderweg. Op het eind komt alles samen bij de werkplaats van Powerspex om samen terug te kijken op een gezellige en sportieve dag.”

Klaar voor de start

Powerspex on Tour wordt gehouden op zaterdag 10 september. Vroeg in de ochtend staan de auto’s met aanhangers klaar om de deelnemers met hun fietsen naar Bad Iburg te vervoeren, waarna de toerfietsers aan een uitdagende toertocht naar Hengelo gaan beginnen en de mountainbikers een tocht van Bad Ibrug naar Hörstel maken.

Volgend jaar groter

Powerspex heeft ondertussen zoveel ervaring in het regelen van fietstochten dat er volgend jaar ruimte is voor meer deelnemers. Wil je volgend jaar meedoen? Begin maar met trainen want je bent welkom.