Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Uniek: de Volkswagen Powerspex

Uniek op de Nederlandse wegen: de Volkswagen Powerspex. Een nieuw soort VW.

Volkswagen Powerspex

Een van de auto’s van Powerspex rijdt sinds vorige week rond met een heus Powerspex-embleem in de grille. Het logo van Volkswagen maakte plaats voor een gepersonaliseerd embleem.

Oorzaak botsing

Eigenlijk was de aanleiding ervan minder leuk. “Een van de algemene VW Polo’s was beschadigd geraakt bij een kop-staart-botsing. De bestuurder kwam ongedeerd uit de botsing, maar de auto had wel schade,” vertelt Bjôrn Kok van Powerspex. “Blikschade konden we het niet noemen, zelfs geen lakschade. Het was eerder plasticschade. Maar goed, de grille was behoorlijk stuk en het Volkswagen-logo was verdwenen.”

Logo gewrapt

Voor Powerspex hét moment om de schade op een ludieke manier op te lossen: het Volkswagenlogo maakte plaats voor het eigen Powerspexlogo. Huiskes-Kokkeler Bedrijfswagens kreeg de opdracht om de schade te herstellen.
Met als uitzondering dat ze het Volkswagenlogo niet-gemonteerd aan Powerspex meegaven. Danny de Maat, naast werknemer bij Powerspex ook eigenaar van beletteringsbedrijf DDM Sign, heeft het logo gewrapt. “En zo kwam het dat er nu een Volkswagen Powerspex rondrijdt,” besluit Kok.

Meteen op pad

De Powerspex-auto maakte meteen flink veel kilometers met het nieuwe logo op de motorkap, want twee collega’s zijn ermee naar de Hannover Messe geweest.