Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Aan de knoppen: Willem Thissen

Nieuwe editie van onze websiterubriek. Vandaag aan de knoppen: Willem Thissen, voorheen vestigingsleider in Veenendaal en nu een zeer tevreden pensionado die niet is gestopt met werken. Integendeel…

Naam: Willem Thissen
Leeftijd: 69
Woonplaats: Barneveld
Burgerlijke staat: Gehuwd met Jolanda, vader van Jeroen en Sabine, opa van Jack en Tobin
Functie bij Powerspex: senior project engineer

aan de knoppen willem thissen powerspex veenendaal

Sinds wanneer werk je bij Powerspex en hoe kwam je daar terecht?

“Ik werkte voor Beldick Automation en dat werd in 2017 verkocht aan Powerspex. Tot mijn vreugde, mag ik wel zeggen. Het was sowieso beter voor de sfeer – en voor nog meer dingen. Tot 2020 was ik in Veenendaal wat nu vestigingsmanager heet. In 2021 ging ik met pensioen maar stoppen met werken deed ik dus niet. Het heeft even geduurd, maar ik heb mijn werk weten af te bouwen naar drie dagen per week.”

Hoe bevalt je nieuwe rol?

“Prima. Hans Hiemstra nam mijn taken over. Hij doet nu de moeilijke dingen en ik de leuke, zeg ik sindsdien. Stress om personeel of klanten heb ik niet meer. Ik hou me nu bezig met advies over nieuwe projecten, coaching van nieuwe mensen, inkoop van materialen en met nog wat oude Beldic-projecten. Allemaal dingen die ik graag doe.”

Raad je het anderen aan om bij Powerspex te werken?

“Jazeker wel. Mij trekt de sfeer en het plezier in het werk. Bij Powerspex staat niet het verdienmodel voorop en dan pas het personeel, maar juist andersom. En we werken nu in een prachtig verbouwd pand. Alles is nieuw en groter en dat allemaal op dezelfde oppervlakte als voorheen. Ik werk er met veel plezier.”

Wat is zo interessant aan je job?

“De afwisseling. Elke dag is anders. Aan het begin van de dag heb ik een planning die steeds wordt bijgesteld. Ik word vaak geïnterrumpeerd aan mijn bureau. Dat zal niet voor iedereen als leuk in de oren klinken, maar ik heb er absoluut geen moeite mee. Hoewel af en toe even doorwerken ook fijn is…”

Wanneer is een project voor jou geslaagd?

“Als binnen de gestelde termijn het project is opgeleverd binnen het budget. Maar eigenlijk vooral als de klant tevreden is.”

Wie is je favoriete collega? En je favoriete klant?

“Ik kan met iedereen goed overweg en ik kan niet kiezen. Echt niet.”

Als je geen project engineer was geweest, welk beroep had je dan willen uitoefenen?

“Lastig. Ik hou van reizen, fotograferen en de natuur. Die dingen had ik wel willen combineren in een beroep. Organisator van natuurreizen dus, of iets dergelijks. Hoewel: ik had ook graag in de werktuigbouwkunde willen werken in plaats van de elektrotechniek. Achteraf had ik dat ook een mooie studie gevonden, iets breder.”

Neem je je werk mee naar huis? Zeg eerlijk: wat wordt in jouw huis aangestuurd door een plc?

“Tegenwoordig neem ik mijn werk niet meer mee naar huis. In de jaren ’80 wel, tot ’s avonds laat printplaten ontwerpen. Later werd dat minder, maar mijn werk blijft wel altijd en overal opborrelen. ’s Nachts komen de beste ideeën; dan schieten me oplossingen binnen.
En wat die plc’s betreft: die heb ik niet in mijn huis. Wel veel elektronica.”

Waarmee hou je je bezig in je vrije tijd?

“Ik fiets en wandel graag in de natuur en fotograferen vind ik leuk. Het liefst ga ik naar de Veluwe, hier vlakbij. Daarnaast heb ik een passie voor reizen. Ik ben de halve wereld rond geweest en dat wil ik blijven doen. In februari ga ik een maand naar Nieuw Zeeland.”

Dan nu de vraag die jouw voorganger in deze rubriek William van Velsen voor jou heeft bedacht: “Wat is jouw visie voor Powerspex? Hoe wil jij graag dat het bedrijf er over 10 jaar uitziet?”

“Ik zou graag zien dat Powerspex hetzelfde doet als nu, maar dan groter. Nog meer multidisciplinaire projecten. Wat we doen, doen we goed maar het kan nog meer groeien. Niet wat betreft disciplines hoor; die zijn er genoeg. Powerspex is op veel vlakken al goed bezig en dat kan wat mij betreft verder worden uitgebouwd.”

Je mag nu een nieuwe vraag bedenken voor degene die na jou aan de knoppen zit.

“Waarvan krijg jij energie bij Powerspex? Ik van al mijn werk, maar jij?”

 

Aan de knoppen

Aan de Knoppen is de websiterubriek van Powerspex. Elke maand neemt een werknemer van Powerspex plaats achter de speciaal gebouwde schakelkast. Met elke druk op de knop verschijnt er een vraag in beeld waar hij eerlijk antwoord op moet geven. Op de knopjes gedrukt, interview geplaatst? Dan wordt de naam van de geïnterviewde vereeuwigd op de schakelkast. Als alle werknemers zijn geweest, is het kastje vol. Maar dat duurt nog wel even…

Vandaag nam Willem Thissen plaatsen achter de schakelkast.

In de vorige edities waren dat

William van Velsen
Jouke Dassen
Jitze de Jong
Wim Noltes
Lars Arens 
En Werner Heβ