Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Bij Powerspex brouwen stagiairs en afstudeerders hun eigen bier

Stagiairs en afstudeerders krijgen een bijzonder cadeau mee als hun leer- en onderzoekstijd bij Powerspex erop zit. Geen bosje bloemen of een cadeaubon, wel een heus zelf gebrouwen biertje. Pepijn Haarman en Thom Weber brouwen op dit moment een Weizen.

bierbrouwerij Powerspex

Het is een leuk extraatje voor stagiairs en afstudeerders nu de bierbrouwerij (bedoeld voor Pakhuis Twente, zie dit artikel) nog bij Powerspex staat.
“Tot Pakhuis Twente aangeeft dat ze de bierbrouwerij in gebruik gaan nemen, blijft hij hier staan om hem te optimaliseren. Het is bovendien beter dat de brouwerij in werking is dan dat hij stilstaat,” legt Gerko Dubbink uit. “En zo komt het dat we onze leerlingen een leuk afscheidscadeau mee kunnen geven, als aandenken aan hun leertijd bij ons.”

50 liter Weizen

Afstudeerder Pepijn Haarman en stagiair Thom Weber zijn op dit moment Weizenbier aan het brouwen.
Waarom een Weizen? Haarman: “Dat past bij het weer tegen de tijd dat het bier klaar is; echt een zomerbiertje. Bovendien is het weer een nieuwe biersoort die in de brouwerij gemaakt wordt. Hiervoor zijn al een lentebok en een blond gebrouwen. Voor Weizen zijn weer andere ingrediënten nodig. Het hoeft niet gefilterd te worden, hoewel die functie wel aanwezig is in de brouwerij.”

50 liter gaat er gebrouwen worden in de Powerspex-brouwerij. De doorlooptijd is ongeveer een maand. Als het bier eenmaal is gebrouwen, moet het een aantal weken op de fles rusten.

Proost op afstuderen

Haarman studeert technische bedrijfskunde aan het Saxion en is aan het afstuderen bij Powerspex. “Begin juni lever ik mijn eindrapport in, begin juli ga ik het verdedigen. Het is zo gepland dat mijn biertje tegen die tijd klaar is. Mooi moment om er dan mee te proosten.”

Bierbrouwerij Powerspex in werking.