Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Zaterdag- en vakantiekrachten: Powerspex laat ze volop vlieguren maken

Bij Powerspex werkt een aantal zaterdag- en vakantiewerkers. Zij doen al op jonge leeftijd ervaring op in de werkplaats en leren over alle disciplines. Elke zaterdag zijn er zo’n zes jonge werknemers aan het werk bij Powerspex.

Dat begon een aantal jaren geleden toen Erwin Scheggetman nog werkplaatschef was. “Het idee was om jong technisch talent al vroeg in een technische omgeving aan het werk te hebben. Ze kunnen wel bijbaantjes in de supermarkt hebben, maar eigenlijk zou het beter zijn om ze alvast in de techniek te laten werken. Toen zijn we begonnen de werkplaats op zaterdag open te stellen. Het begon met vier jongens, tegenwoordig zijn het er zes. In al die jaren hebben al heel wat technische jongens en meiden een bijbaan bij Powerspex gehad en er zullen er nog vele volgen.”

Thijs (15) doet vakantiewerk bij Powerspex: hij assisteert in de werkplaats bij het assembleren van besturingskasten.

Vlieguren maken

Wat onderwijs betreft doen de zaterdagwerkers heel verschillende opleidingen, variërend van TL niveau 2 tot universiteit.
Het zaterdag- en vakantiewerk helpt ze bij hun latere carrière, merkt Scheggetman. “Als ze op de arbeidsmarkt komen, hebben ze al een groot aantal vlieguren gemaakt, veel meer dan hun medestudenten die in de supermarkt werken.”

Tevreden klant

De werkwijze levert tevreden klanten op. “We hebben er een mooi voorbeeld van. Een klant vroeg ons om ‘iemand met ervaring’. Ik weet wel iemand, zei ik. Hij is 25 jaar en is een jaar bij ons in dienst. De klant vond een jaar te weinig, maar hij stemde in om hem een week de kans te geven. Een week later had ik een heel tevreden klant aan de lijn. ‘Hoe kan zo’n jong iemand al zo goed zijn?’ vroeg hij. Doordat hij ook voor zijn vaste contract al zoveel bij ons gewerkt heeft, kon ik hem trots vertellen.”

Wie op zaterdag in de werkplaats werkt, wordt door vaste werknemers begeleid. “Elke week iemand anders, telkens van een ander vakgebied. En zo leren ze dus van alle aspecten van Powerspex steeds wat nieuws.”

Ook bijbaan bij Powerspex?

Benieuwd of een zaterdag- en vakantiebaantje iets voor jou is? Neem dan contact op met Tristan Roebersen, t.roebersen@powerspex.nl. Hij kan je er alles over vertellen.