Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Jubileumcadeau van Damen Dredging: gedetailleerde CSD op schaal

Powerspex heeft een bijzonder jubileumcadeau ontvangen van Damen Dredging: een CSD op schaal.

Hendrik-Jan de Kluiver en René Broenink van Damen Dredging kwamen het cadeau hoogstpersoonlijk overhandigen bij Powerspex. Jan Wilmink, Gerko Dubbink, Bart Zijsveld, Rien Broekkamp, Peter Volker en Jasper Hofste hadden de eer om het cadeau in ontvangst te nemen.

Het grote pakket dat De Kluiver en Broenink meenamen naar Hengelo bleek een schaalmodel te zijn van de Damen 2.0 CSD 600.
Er zijn maar drie van deze schaalmodellen gemaakt. Een exemplaar is voor Hydac vanwege het 50-jarig bestaan, een exemplaar houdt Damen zelf en dit schaalmodel werd geschonken aan Powerspex vanwege het 25-jarig jubileum.

Bijzonder gewaardeerd

“Wat een ontzettend mooi cadeau,” reageerde Jan Wilmink enthousiast. “En wat prachtig gemaakt. Helemaal op schaal, volledig gedetailleerd. Het biedt nog technisch inzicht ook. Normaal gesproken zien wij alleen de cabines waar we de besturingssystemen voor maken, maar dankzij dit cadeau hebben we nu altijd een ‘live’ voorbeeld van de technische werking van zo’n zuiger. Jullie cadeau wordt bijzonder gewaardeerd.”