Search
Close this search box.

Referentie

Trainingsimulator AfvalEnergieCentrales

Opdrachtomschrijving:

Het ontwikkelen en leveren van twee versies generieke trainingsimulatoren van AfvalEnergieCentrales.

Beschrijving van de werkzaamheden
In samenwerking met het O&O-fonds en actief participerende AEC’s (Attero, HVC en AVR) zijn trainingsimulatoren ontwikkeld met behulp van PsxCad Simulation Software.

Er zijn twee varianten geleverd:

  1. De eerste simulator heeft een zogenaamde natte rookgasreinigingslijn met een SNCR, E-filter, natte wasser en doekenfilter. Daarnaast heeft de eerste simulator een stoomturbine zonder uitbreiding naar een warmtenetwerk.
  2. De tweede simulator heeft een semi-droge rookgasreinigingslijn met E-filters, SCR, sproeidroger, natte wasser en externe economiser en een uitbreiding met een warmtenetwerk.

Met deze twee simulatoren kan les en training worden gegeven voor zowel operators van de AEC’s alsook studenten cq. leerlingen in het reguliere onderwijs.

Voor de locatie Lelystad is door Powerspex ook betreffende hardware geleverd en mede geïnstalleerd (computers, beeldschermen, tv’s en netwerk)

De simulatoren vormen een mooie basis voor eventuele toekomstige uitbreidingen met bijvoorbeeld een Carbon Capture Unit, warmtenetwerken met buffers, E-boilers en geothermie.

Toegepaste disciplines:

Simulatie Engineering/R&D