Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Erwin komend jaar weer voor klas op ROC

Met het ROC van Twente heeft Powerspex een speciale band. Veel ROC-studenten kiezen voor een stage bij Powerspex. Een van de werknemers van Powerspex is zelfs gastdocent op het ROC. Komend jaar krijgt dat weer een vervolg.

Erwin Scheggetman, Hans Nijland (docent aan ROC van Twente) en stagiairs Armin en Daan.

Erwin Scheggetman is coördinator explosieveiligheid bij Powerspex, maar op het ROC van Twente is hij gastdocent besturingstechniek. Elke twee weken staat hij voor de klas, op de plek waar hij eerst ín de klas zat.
“Ik ben terug op mijn oude school, want ook ik heb een opleiding aan het ROC van Twente gevolgd. Ik geef nu zelfs les met docenten van wie ik destijds les kreeg,” vertelt Scheggetman. “Toen ik met lesgeven begon, vroeg ik me af of leerlingen wel van mij, een niet-docent, wilden leren. Maar dat wilden ze juist graag, bleek al snel. De leerlingen leren blijkbaar graag van iemand uit het praktijkveld.”

Gewild stagebedrijf

Powerspex weet veel studenten te enthousiasmeren voor een stage. Het is zelfs een van de meest gewilde stageplekken binnen de opleiding.
“Een stage is heel waardevol, voor beide partijen. Studenten leren er hoe het er in de praktijk aan toe gaat en Powerspex maakt op deze manier in een vroeg stadium kennis met technisch talent.”

Voor komend jaar is al toegezegd dat Scheggetman wederom voor de klas zal staan. Dat vertelde Hans Nijland (foto), docent elektrotechniek aan het ROC van Twente. Hij kwam afgelopen week persoonlijk naar Powerspex toe om het nieuws te vertellen.

Op zoek naar stage- of afstudeerplek?

Ben je op zoek naar een stage- of afstudeerplek en ben je benieuwd naar de stage- en afstudeermogelijkheden bij Powerspex? Mail dan naar Nienke van Miert, e-mail n.vanmiert@powerspex.nl.

Powerspex is ook te vinden op www.stagemarkt.nl.