Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Aan de knoppen: Lars Arens

Tweede editie van websiterubriek ‘Aan de knoppen’. Hardware engineer Lars Arens drukt vandaag de knoppen in en beantwoordt de vragen die verschijnen.

Aan de knoppen: Lars Arens

Naam: Lars Arens
Leeftijd: 22
Woonplaats: Lattrop
Burgerlijke staat: relatie met Janne
Functie bij Powerspex: hardware engineer

Sinds wanneer werk je bij Powerspex en hoe kwam je er terecht?

“In september 2021 begon ik met mijn stage bij Powerspex en precies een jaar later, in september 2022, kwam ik in dienst. Tijdens mijn stage was ik ook nog zaterdag- en vakantiewerker. Ik was in mijn stageperiode dus bijna een jaar lang zes dagen per week bij Powerspex.”

Wat was het onderwerp van je afstudeeropdracht?

“De standaardisatie in de hardware wat betreft het opzetten van e-schema’s van besturingspanelen. Ik studeerde HBO elektrotechniek en het tweede half jaar stage was voor mijn afstudeeropdracht. Ik kreeg er een 8 voor. Opdracht geslaagd.”

Raad je het anderen aan om bij Powerspex te werken?

“Zeker. Iedereen krijgt hier de kans om te doen wat hij graag wil en daar wordt hij ook bij geholpen. Het is hier bovendien niet té gestructureerd; we hebben veel vrijheid in ons werk.”

Wat is het verhaal achter de schakelkast op de foto?

“Dat was mijn eerste stageopdracht. Het is de schakelkast die is gemaakt voor de parkeergarage van het station in Arnhem. Het regelt de ventilatie, alarminstallatie en dergelijke. Binnenkort gaat de kast naar de locatie.”

'Bijna jaar lang was ik zes dagen per week bij Powerspex aan het werk'

Wie is je favoriete collega? En je favoriete klant?

“Mijn favoriete collega? Iedereen van de afdeling hardware. Een favoriete klant heb ik nog niet. Het is in elk geval een klant die duidelijk weet wat hij wil.”

Als je geen hardware engineer was geweest, welk beroep had je dan willen uitoefenen?

“Een exact beroep kan ik niet aangeven, maar dan had ik bouwkunde of werktuigbouwkunde gestudeerd. Dan was mijn beroep gemakkelijker uit te leggen geweest dan nu. Bij elektrotechniek is het lastig uit te leggen wat we nou precies doen. Maar dat onbekende vind ik er juist interessant aan.”

Neem je je werk mee naar huis? Zeg eerlijk: wat wordt in jouw huis aangestuurd door een plc?

“Nul, niks. Ik woon in een huis met heel gewone schakelaars. En ik neem mijn werk zeker niet mee. Ze mogen altijd bellen, dat wel.”

We werken nu wel met de schakelkast als symbool voor het werk bij Powerspex, maar hoe vaak werk jij daar eigenlijk mee?

“Als zaterdag- en vakantiewerker werkte ik er veel mee, tegenwoordig ontwerp ik ze en werk ik er mee als ik tijdens de eerste dagen van een project met de monteurs meega.”

'Dat Powerspex ondanks dat het snel groeit, een gezellig bedrijf mag blijven'

Waarmee hou je je bezig in je vrije tijd?

“Ik voetbal in het eerste elftal van DTC’07 als middenvelder. Vorig jaar zijn we gepromoveerd naar de vierde klasse en nu staan we weer bovenaan. Zelf was ik geblesseerd de laatste tijd, dus ik heb een tijdje niet meegespeeld. Ik speel nu weer mee met het tweede. Die staan ook bovenaan. Gaat goed daar. Allemaal jongens die met elkaar blijven voetballen en steeds beter worden. Die tegenwoordig op zaterdagavond rekening houden met de wedstrijd van zondag; dat helpt ook.
Daarnaast ben ik bestuurslid bij de PJO, de jongerenvereniging van Lattrop. Afgelopen oktober hebben we het 10-jarig jubileum gevierd met een groot Oktoberfest voor het hele dorp.”

Wat wens je Powerspex toe voor de toekomst?

“Dat het ondanks dat het snel groeit, een gezellig bedrijf blijft.”

Fijn dat je als tweede wilde plaatsnemen achter deze schakelkast. Jij mag nu één vraag bedenken voor degene die de volgende keer aan de beurt is.

“Welke andere functie bij Powerspex lijkt jou interessant om te vervullen?”

Dan moet je nu natuurlijk nog de vraag beantwoorden die Werner in de vorige editie van deze rubriek voor jou had bedacht: Wat inspireert jou om bij Powerspex te werken?

“Dat je voortdurend doorleert en dat geen dag hetzelfde is. Je hebt er vrijheid om veel zelf te doen, van afspraken maken met klanten tot bestellingen plaatsen; het werk is mooi afwisselend zo.”

 

Aan de knoppen

Aan de Knoppen is de nieuwe websiterubriek van Powerspex. Elke maand neemt een werknemer van Powerspex plaats achter de speciaal gebouwde schakelkast. Met elke druk op de knop verschijnt er een vraag in beeld waar hij eerlijk antwoord op moet geven. Op de knopjes gedrukt, interview geplaatst? Dan wordt de naam van de geïnterviewde vereeuwigd op de schakelkast. Als alle werknemers zijn geweest, is het kastje vol. Maar dat duurt nog wel even…
Werner Heβ had de primeur: hij drukte als eerste de knoppen van de Powerspex schakelkast in. Zijn verhaal lees je hier.