Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Powerspex breidt werkruimte uit met gerenoveerde tuin

Powerspex heeft er een verrassende nieuwe werkruimte bij: de tuin. Die is begin dit jaar volledig gerenoveerd en voldoet nu helemaal aan een nieuw principe, namelijk de tuin onderdeel van de werkplek maken.

“Dat is iets waar steeds meer vraag naar is,” vertelt Rudy Kosters, projectleider bij het Hengelose bedrijf idverde. “En Powerspex heeft er de perfecte locatie voor; namelijk een zichtlocatie met veel ruimte. De tuin van Powerspex hebben we heringericht met het idee dat personeel gebruik gaat maken van de tuin. Niet alleen in de pauze, maar ook als werkplek. Vandaar dat we terrassen en zitplekken hebben gerealiseerd.”

Biodiverse planten

De tuin is verder ingericht met veel oog voor biodiversiteit. Waar voorheen vooral veel hagen, groen en grind waren, zijn nu veel vaste planten te vinden. Bloeiende vaste planten dus, voor het vergroten van de biodiversiteitswaarde.

Aantrekkelijk bedrijf

Wat Kosters betreft, is het betrekken van de tuin bij de bedrijfsruimte in alle opzichten een goed idee. Het werkt mee aan de biodiversiteit en aan een prettige werkomgeving én het is een manier voor bedrijven om zich te onderscheiden.
“Als je wilt opvallen, zul je echt wat moeten doen aan de uitstraling van het bedrijfspand en daar is dit de perfecte manier voor. Bovendien is de tuin tegenwoordig echt onderdeel van een aantrekkelijk bedrijf.”

Basketbalveld

Er zijn bedrijven die nog veel verder gaan met tuinrenovatie dan Powerspex. “En of,” lacht Kosters. “We hebben ook al basketbalveldjes en jeu de boulesbanen aangelegd. Ze doen alles om personeel aan zich te binden.”