Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Scholieren op bezoek: Twente goes Techno

Zo’n dertig scholieren brengen deze dagen een bezoek aan Powerspex. Zij doen mee aan Twente goes Techno, waarin scholieren de kans krijgen om een kijkje te nemen bij technische bedrijven.

Twente goes Techno Powerspex Hengelo

Wellicht kiezen ze voor een carrière in de techniek, is het idee achter Twente goes Techno. Carrièremogelijkheden zijn er genoeg in Twente. “Dus wie kiest voor een technische opleiding, weet zeker dat er volop kansen liggen. En nog bij heel leuke bedrijven ook,” vertelt Nienke van Miert van Powerspex aan de leerlingen.

'Technisch werk betekent niet altijd vuile handen'

De leerlingen hebben tijdens de rondleiding alle facetten van Powerspex te zien gekregen, van kantoor tot werkplaats. De werknemers vond het leuk om de scholieren te vertellen over hun werk. De leerlingen reageerden ook enthousiast: ‘Het is hier gezelliger dan we verwachtten,’ werd gehoord maar ook ‘Wat werken hier veel jonge mensen’ en ‘Het is hier zo schoon.’
“Ja, technisch werk betekent niet dat je altijd vuile handen hebt,” lacht Van Miert.

Nu al welkom

Mochten de middelbare schoolleerlingen kiezen voor een technische opleiding, dan zijn ze bij Powerspex nu al welkom voor een bijbaan. Zo kunnen ze alvast vlieguren maken die relevant zijn voor hun carrière. Ook zijn er volop mogelijkheden voor stages en afstudeeropdrachten.

Twente goes Techno Powerspex Hengelo