Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Kennisuitbreiding: CE Engineering & Fabrikantschap

Twaalf werknemers van Powerspex hebben de training CE Engineering & Fabrikantschap gevolgd.

Tijdens de tweedaagse training leerden de cursisten over Europese wetgeving waaraan moet worden voldaan en wat het betekent om een nieuw product met ‘CE’ te kunnen markeren. Onder de deelnemers waren hardware engineers, software engineers, projectmanagers en een directielid.

“CE is dus geen keurmerk, zoals vaak gedacht wordt”, vat cursist Niels van Maarschalkerweerd het samen. “Het is een verklaring van de fabrikant dat hij zich heeft geconformeerd aan de geldende wetgeving voor de producten en welke normen hij heeft gebruikt om aan deze wetgeving te voldoen.”

De cursus werd gegeven door Kader Consultancy, de partij waarmee Powerspex ook samenwerkt voor de templates voor het kwaliteitsmanagementsysteem ISO9001 en voor het onderhouden en verbeteren ervan.

Nieuwe inzichten

Een relevante cursus, wat betreft de cursisten van Powerspex. “De steeds complexer wordende projecten waren de aanleiding voor deze cursus, maar voor de eenvoudigere projecten is het ook zeer relevant en van toepassing. Het waren twee dagen met interessante discussies, complexe praktijkvoorbeelden en veel nieuwe inzichten,” besluit Van Maarschalkerweerd.

CE Powerspex