Search
Close this search box.

Nieuws

2024 goed begonnen met grote projecten

Powerspex is het jaar goed gestart met een aantal nieuwe projecten, waaronder Bio Energy Coevorden en Air Liquide.

Bio Energy Coevorden

Voor Bio Energy Coevorden is Powerspex bezig met het ontwerp voor de uitbreiding van de vergistinginstallatie.
Bio Energy is al een van de grootste bioinstallatie van Nederland en door de huidige uitbreiding stijgt de productie naar 50 miljoen kubieke meter groengas per jaar. Ter vergelijk: dat is een hoeveelheid die overeenkomt met het jaarverbruik van een stad met honderdduizend inwoners.
Powerspex is in dit project verantwoordelijk voor de engineering en paneelbouw. De installatie bevindt zich grotendeels in de ATEX-zonering en hierbij komt de EX-gecertificeerde werkplaats goed van pas. Powerspex ontwerpt, levert en certificeert daarom ook alle benodigde RIO panelen en klemmenkasten die in het veld komen.
“Hier kunnen we onze kennis over ATEX en procesautomatisering goed kwijt. Bio Energy Coevorden is een fijne klant met wie we goed en praktisch kunnen samenwerken,” aldus projectleider Max Kuipers.

Air Liquide

Air Liquide bouwt een pilotplant in Frankfurt. Via de Duitse maatschappij Wilbers is Powerspex aan het werk voor Air Liquide. Deze opdracht is een vervolg van een project dat Powerspex eerder voor ze deed. “Mooi dat Wilbers ons weer weet te vinden voor dergelijke grote projecten,” aldus projectleider Lars Weiden.