Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Aan de knoppen: Jitze de Jong

Nieuwe editie van onze websiterubriek. Jitze de Jong zit vandaag Aan de Knoppen. Zijn voorganger aan de knoppen was Wim Noltes (de oudste werknemer) en die koos een vraag uit voor de jongste bediende.

Jitze de Jong Aan de Knoppen bij Powerspex.

Naam: Jitze de Jong
Leeftijd: 21
Woonplaats: Hengelo
Burgerlijke staat: relatie met Lotte
Functie: monteur E&I

Sinds wanneer werk je bij Powerspex en hoe kwam je daar terecht?

“Ik studeerde mechatronica aan het ROC van Twente in Hengelo – de Gieterij – en ging in mijn derde jaar op stage. Een collega van een bijbaantje raadde me Powerspex als stageadres aan. Dat was een goede tip want ik ben blijven hangen. Na mijn stageperiode belde Kevin met de vraag of ik zaterdagkracht wilde ik worden. Toen mijn studie klaar was, kon ik in dienst. Dat gebeurde op 1 september 2022.”

Raad je het anderen aan om bij Powerspex te werken?

“Zeker. De werksfeer is goed. Ik kan goed met mijn collega’s. Het is er gemoedelijk. Dat geldt voor de werkplaats, maar ook voor de verhoudingen tussen kantoor en werkplaats. Soms werk je in een team, soms alleen. Allebei is prima.”

Wat is zo interessant aan je job?

“Ik heb ook stages gedaan bij installatiebedrijven. Daar kom je vaak bij woningen en woningbouw terecht, terwijl Powerspex in de industrie en bij energiecentrales werkt. Het grotere werk, dát vind ik mooi om te doen.”

Wanneer is een project voor jou geslaagd?

“Als we na een project met de klant het project op locatie doornemen en hij aangeeft dat hij tevreden is. Altijd goed om dat op de plek te doen; dan kan de klant verbeterpunten aangeven. Dat biedt inzicht voor de volgende keer.”

Wie is je favoriete collega? En je favoriete klant?

“Dat is lastig. Als collega wijs ik Lars Wilde aan; een leeftijdsgenoot die ik ook vaak tegenkom buiten mijn werk, op festivals.
Als favoriete klant zeg ik AEB Amsterdam. Heel interessant om te ervaren hoe anders de werksfeer daar is. Beetje ruw, heel direct. Anders dan we hier gewend zijn. Leuk om eens op een compleet andere locatie te werken.”

Als je geen monteur was geweest, welk beroep had je dan willen uitoefenen?

“Dan had ik in de transport en logistiek gewerkt; plannen en regelen op kantoor.”

Neem je je werk mee naar huis? Zeg eerlijk: wat wordt in jouw huis aangestuurd door een plc?

“Nee, ik neem mijn werk niet mee naar huis. Nog niet. Misschien later als ik meer verantwoordelijkheden krijg.
En plc’s heb ik niet in huis. Bij mij gewone lichtknoppen. Lekker simpel.”

Waarmee hou je je bezig in je vrije tijd?

“Ik ga graag naar festivals, vooral hardcorefestivals. Intents, Masters of Hardcore, Snakepit. We moeten er wel ver voor rijden; ze zijn bijna allemaal in Brabant.
Verder ga ik graag uit met vrienden. Uit in Hengelo, met de partybus naar festivals en op vakantie.”

Wat wens je Powerspex toe voor de toekomst?

“Een positieve groei voor zover Powerspex dat zelf geschikt acht. Jan Wilmink verwoordde dat goed: zoals het nu gaat, gaat het eigenlijk heel mooi. Ik hoop op leuk werk voor mij en mijn collega’s met fijne klanten. Daar draait het uiteindelijk om.”

Dan nu de vraag die jouw voorganger in deze rubriek Wim Noltes voor jou heeft bedacht: hoe denk jij dat we nog meer jonge mensen kunnen betrekken bij Powerspex?

“Zelf kwam ik via stage bij Powerspex en dat lijkt me de meest logische manier. Als Powerspex zich goed presenteert op scholen en daar actief stagiairs werft, dan blijven er vast veel hangen. Dan heb ik het over beroepsopleidingen, niet over middelbare school. Het werkt volgens mij het best als iemand al een studierichting heeft gekozen.”

Je mag nu één vraag bedenken voor degene die de volgende keer aan de beurt is.

“Vind jij dat je genoeg waardering voor je werk krijgt? Van zowel klanten als collega’s?”

Aan de knoppen

Aan de Knoppen is de websiterubriek van Powerspex. Elke maand neemt een werknemer van Powerspex plaats achter de speciaal gebouwde schakelkast. Met elke druk op de knop verschijnt er een vraag in beeld waar hij eerlijk antwoord op moet geven. Op de knopjes gedrukt, interview geplaatst? Dan wordt de naam van de geïnterviewde vereeuwigd op de schakelkast. Als alle werknemers zijn geweest, is het kastje vol. Maar dat duurt nog wel even…

Vandaag nam Jitze de Jong plaats achter de schakelkast. In de vorige edities waren dat Wim Noltes, Lars Arens, en Werner Heβ.