Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Aan de knoppen: Jouke Dassen

Nieuwe editie van onze websiterubriek. Jouke Dassen zit vandaag Aan de Knoppen, de directeur/manager die het liefst met techniek bezig is.

Naam: Jouke Dassen
Leeftijd: 37
Woonplaats: Hengelo
Burgerlijke staat: getrouwd met Rianne, vader van Thije (2)
Functie: directeur en manager sales & projects

Aan de knoppen: Jouke Dassen

Sinds wanneer werk je bij Powerspex en hoe kwam je daar terecht?

“In januari 2007 wandelde ik voor het eerst binnen. Ik studeerde MBO industriële automatisering en er waren twee stageplekken enorm populair: de waterzuivering en Powerspex. Ik mocht bij Powerspex aan de slag.
Hoewel veel stagiairs bij Powerspex blijven hangen als zaterdagkracht, deed ik dat niet. Ik was op zaterdag visboer op de markt. Daar heb ik leren verkopen.
Mijn tweede MBO-stage deed ik in Porto San Giorgio in Italië.
Later studeerde ik HBO industriële automatisering in Utrecht en kwam ik als afstudeerder weer bij Powerspex terecht, waarna ik in 2009 officieel in dienst kwam.”

Raad je het anderen aan om bij Powerspex te werken?

“Jazeker. Vanwege de vrijheid, de kans om de techniek te leren, de open communicatie en het familiegevoel. Hier krijgt iedereen alle tijd en uitleg om alles te leren.”

Wat is zo interessant aan je job?

“Het is heel divers en ik vind het leuk om betrokken te zijn bij hele projecten. Zo bouw je relaties met klanten op en krijg je de kans om betrokken te zijn bij projecten van begin tot eind. En dan werken ook nog eens alle leeftijden door elkaar, echt leuk.”

Wanneer is een project voor jou geslaagd?

“Als de klant bij ons terugkomt, als de medewerkers tevreden zijn en als we er financieel wat aan over hebben gehouden.
Het mooist is natuurlijk als klanten zo tevreden zijn, dat ze al het werk bij ons neerleggen. Daarnaast is fantastisch om te horen hoe de mensen van Powerspex aan elkaar vertellen hoe ze ingewikkelde vraagstukken opgelost hebben. En dat de klant vervolgens belt om te zeggen ‘dat zij alles geregeld en opgelost hebben; wat een goede jongens.’ Dan ben ik stiekem altijd een beetje trots.”

Wie is je favoriete collega? En je favoriete klant?

“Ik heb heel veel favoriete collega’s! Wat klant betreft: het is onmogelijk om te kiezen, maar dan zeg ik toch Stork. Mijn oudste klant en ik ken ze onderhand zó goed dat het echt voelt als team Powerspex-Stork. Het is een geheel. Aan een half woord hebben we genoeg.”

Als je geen directeur en manager was geweest, welk beroep had je dan willen uitoefenen?

“Dan had ik HiFi verkocht. Daar heb ik jarenlang als bijbaantje in gehandeld. Dan had ik een zaakje gehad vol speakers, versterkers en dergelijke waar klanten voor advies en de aankoop zouden komen, met een luistergedeelte. Zo had ik het altijd in gedachten, maar het liep helemaal anders.”

Neem je je werk mee naar huis? Zeg eerlijk: wat wordt in jouw huis aangestuurd door een plc?

“Héél veel. Alles eigenlijk. Het koffieapparaat, de ovens, gordijnen, verlichting, thermostaat, grasmaaier, muziek, tv’s: alles wordt hier bediend met stem en telefoon. Het is een combinatie van Homey en zelf programmeren. Je zou mijn meterkast eens moeten zien; veel draden en niet netjes, een echte techneutenmeterkast.”

Waarmee hou je je bezig in je vrije tijd?

“Ik ga graag varen met mijn speedbootje in Friesland. Ik hou van wakeboarden in de zomer en snowboarden in de winter. Verder doe ik veel met techniek zoals de huisautomatisering, kijk ik graag Formule 1 en ik maak tijd vrij voor gezelligheid met vrienden en voor mijn gezin.”

Wat wens je Powerspex toe voor de toekomst?

“Een stabiele groei met leuke mensen in een goede sfeer met mooie projecten. Dat we allemaal lekker bezig mogen blijven in de techniek.”

Dan nu de vraag die jouw voorganger in deze rubriek Jitze de Jong voor jou heeft bedacht: Vind jij dat je genoeg waardering voor je werk krijgt? Van zowel klanten als collega’s?

“Ja, op meerder manieren. Als de jongens blij zijn met hun werk, is dat voor mij een teken van waardering. Maar ook als ik een telefoontje krijg van een klant die zijn tevredenheid uitspreekt. Ik vind het ook mooi om nieuwe klanten een rondleiding te geven door het pand en dat ze dan bewondering hebben voor de goede sfeer die er heerst. Powerspex heeft een open cultuur en ze merken meteen dat er veel kennis in huis is.”

Je mag nu één vraag bedenken voor degene die de volgende keer aan de beurt is.

“Het is een vraagstuk van nu. Hoe weet jij werk en privé te combineren? We willen tegenwoordig allemaal zóveel tegelijk; dingen doen in je vrije tijd en volop werken. Hoe doe jij dat? Ben ik benieuwd naar.”

Aan de knoppen

Aan de Knoppen is de websiterubriek van Powerspex. Elke maand neemt een werknemer van Powerspex plaats achter de speciaal gebouwde schakelkast. Met elke druk op de knop verschijnt er een vraag in beeld waar hij eerlijk antwoord op moet geven. Op de knopjes gedrukt, interview geplaatst? Dan wordt de naam van de geïnterviewde vereeuwigd op de schakelkast. Als alle werknemers zijn geweest, is het kastje vol. Maar dat duurt nog wel even…

Vandaag nam Jouke Dassen plaatsen achter de schakelkast.
In de vorige edities waren dat Jitze de Jong,
Wim Noltes,
Lars Arens
en Werner Heβ.