Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Bas Hupjé nieuwe collega simulatie-engineering

Powerspex heeft een nieuwe collega. Bas Hupjé (23) uit Overdinkel is op 1 april in dienst getreden bij Powerspex simulatie-engineering. Hupjé is onlangs afgestudeerd aan het Saxion waar hij chemische technologie studeerde.

Bas Hupjé Powerspex simulatie engineer

Hoe kwam je op die studie?

“Op de middelbare school werd me aangeraden om vooral wat met scheikunde te gaan doen. Ik koos voor de studie technische natuurkunde, maar na mijn switch naar de studie chemische technologie kwamen mijn interesses in natuurkunde en scheikunde pas goed samen. Alleen scheikunde was niet interessant genoeg, de combinatie van natuur- en scheikunde ligt me beter.
Wat ik ook leuk vind aan chemische technologie: er wordt gewerkt op grotere schaal. Dit gaat ook over tonnenproductie, in die ordergrootte. Wat dat betreft ben ik bij Powerspex op mijn plek, met klanten zoals Twence.”

Waar heb je je afstudeerstage doorlopen?

“Bij het Hygenesys-project, waar een waterstofopwekkingsysteem voor de waterstofhub in Almelo wordt ontwikkeld. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik een begin gemaakt aan het simulatiemodel voor de elektrolyser.”

Hoe kom je bij Powerspex terecht?

“Powerspex is betrokken bij Hygenesys. Ik had op een gegeven moment een vraagstuk waar ik tegenaan liep. Thijs Mangelsdorf zei ‘Kom toch even langs, help ik je er mee’ en zo kreeg ik een rondleiding bij Powerspex. Maarten Rinket gaf aan dat afstudeerders chemische technologie en aanverwante studies altijd welkom zijn bij Powerspex. Laat ik het maar eens proberen, dacht ik toen. Dat pakte goed uit want sinds 1 april ben ik er werkzaam.”

Hoe bevalt het tot nu toe?

“Ik ben nu twee maanden aan het werk en vind het echt leuk. Iedereen is vriendelijk, het werk is afwisselend en geen dag is hetzelfde.”

 

Bas, we wensen jullie veel werkplezier toe. Welkom bij Powerspex!