Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Powerspex nieuwe trotse sponsor carnavalsvereniging Pearse Köp

Powerspex Total Proces Automation is met ingang van dit seizoen de trotse sponsor van jongerencarnavalsvereniging de Pearse Köp.

Het idee ontstond 3 jaar geleden toen Lars Weiden zich als sik presenteerde bij de vereniging. De projectengineer bij Powerspex leidde dat jaar samen met zijn broer Stijn het Weerselose jongerencarnaval en bij het jonkerbal was een delegatie van meer dan twintig Powerspexers aanwezig.
“Allemaal carnavalsvierders,” vertelt Weiden. “Van verschillende verenigingen natuurlijk, want de collega’s komen uit heel Twente en daarbuiten. Leuk om bij elkaar op bezoek te komen en samen carnaval te vieren.”

De groep kon vlak daarna meteen weer op pad, want toen maakte collega Maarten Pouwels zich bekend als jeugdprins van de Bökk’n Hörnkes in Albergen. “Toen hebben we een logo en carnavalsjassen laten maken. Bleek namelijk dat zowat een kwart van Powerspex carnaval vierde.”

Jäskes an

De verwachting is dat de Powerspexcarnavalsjasjes ook komend seizoen weer gedragen gaan worden. “Powerspex is een jong bedrijf. Veel werknemers zijn lid van carnavalsverenigingen. Het zijn ook nog allemaal technische mensen en die zijn vaak lid van een wagenbouwvereniging, technische commissie of iets dergelijks,” aldus Weiden die zelf hoofd wagenbouw bij de Pearse Köp is.

Jaar lang sponsor

Powerspex is dus vanaf nu sponsor van de Pearse Köp, in elk geval voor een jaar. Het Powerspexlogo is er voor aangepast en verschijnt op verschillende platforms.