Search
Close this search box.

Nieuws

Uitgelicht: vacature PCS7 software engineer

Bij Powerspex staan momenteel vijf vacatures open. Gedurende de sollicitatieprocedure lichten we er elke vrijdag een toe. Vandaag de vacature voor PCS7 software engineer.

Het betreft een functie die onlangs vacant werd. “Bedoeld voor een ervaren engineer,” geeft manager software engineering Rien Broekkamp aan. “Iemand die collega’s naar een hoger plan weet te trekken.”

De nieuwe collega komt terecht in een team van software engineers die zich vooral bezig houden met procesautomatiseringsprojecten bij de continuprocessen. “Echt een leuke uitdaging voor PCS7 engineers. PCS7 wordt vooral ingezet bij high end-klanten die werken met complexe processen, die vaak in belangrijke en kritische infrastructuren werken zoals stadsverwarmingssystemen.”

Er zal in de toekomst veel samengewerkt worden met de IT/OT software engineer. Dat is de andere software engineeringsvacature die momenteel openstaat.

Jouw werkdag

Hoe zal de werkdag van de nieuwe PCS7-engineer eruitzien?

Je begint de dag in elk geval met het begroeten van jouw vijftien collega’s, of hoeveel er op dat op dat moment op kantoor zijn.

Vervolgens werk je gedurende de dag aan een of meerdere projecten. Meestal een hoofdproject en nog een of twee projecten die zich in de opstart- of afrondingsfase bevinden. Daarnaast word je met enige regelmaat gevaagd je bijdrage te leveren als technisch expert in de salesfase.

Er wordt van de engineers verwacht dat ze meedenken met klanten. Cybersecurity wordt daarbij steeds belangrijker.

Er zijn weken dat je fulltime met een project op kantoor bezig bent, maar er zijn ook dagen dat je bij klanten op locatie werkt, bij inbedrijfsstellingen, servicewerkzaamheden of afnames.

Een heel gevarieerde baan dus; uitdagend en nooit hetzelfde.

Benieuwd naar de vacature? Klik dan hier. We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Vacature Powerspex professionals