Search
Close this search box.

Nieuws

Verbouwing locatie Veenendaal: pand verduurzaamd, werkplekken erbij

De locatie Veenendaal van Powerspex wordt verbouwd tot een energiezuinig onderkomen. Eind januari startten de werkzaamheden. Powerspex Veenendaal is tijdens de bouwwerkzaamheden tijdelijk op een andere locatie gehuisvest.

Het pand aan de Wildeman 2 wordt in zijn geheel verduurzaamd.

Het wordt volgens de nieuwste richtlijnen geïsoleerd en het dak wordt vernieuwd. In het werkplaatsgedeelte wordt een entresol geplaatst. Die gaat dienen als opslagruimte, waardoor in de werkplaats meer werkruimte ontstaat. De werkplaats beschikt straks ook over een afgesloten testruimte.

In het kantoorgedeelte worden meer engineeringsplekken gecreëerd, zowel op de begane grond als op de verdieping waar nu nog archiefruimte is. Er komen ook enkele concentratiewerkplekken en er staat een ruime kantine met keuken op de bouwtekening.

Drukte in Veenendaal

“Al met al een ingrijpende verbouwing die voor veel werkcomfort moet gaan zorgen,” vat vestigingsmanager Hans Hiemstra het samen. “We hebben besloten tot deze verbouwing vanwege de onhandige indeling van het pand. Het is er te ‘hokkerig’, slecht geïsoleerd en daardoor niet duurzaam en er zijn te weinig werkplekken. Dat is straks allemaal opgelost dankzij de nieuwe indeling en de verduurzamingsmaatregelen. Er komen zestien werkplekken bij. Dat is nodig ook want het is druk bij ons in Veenendaal.”

Tijdelijk ander onderkomen

De bouwwerkzaamheden duren naar verwachting van tot juni. In die periode is Powerspex gevestigd aan de Gildetrom 26 in Veenendaal, waarna het vernieuwde pand aan de Wildeman 2 in Veenendaal weer wordt betrokken.