Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Aan de knoppen: Wim Noltes

Derde editie van websiterubriek ‘Aan de knoppen’. Wim Noltes (de oudste medewerker van Powerspex) drukt vandaag de knoppen van de schakelkast in en beantwoordt de vragen die verschijnen.

Naam: Wim Noltes
Leeftijd: 78
Woonplaats: Hengelo
Burgerlijke staat: gehuwd met Jeanette, vader van Kiki, Pepijn en Pelle, opa van Rao, Anne-Roos, Leonne en Ella.
Functie bij Powerspex: ondersteuner verkoop & contractmanager, via ZZP-constructie

Aan de knoppen Wim Noltes

Sinds wanneer werk je voor Powerspex en hoe kwam je daar terecht?

“In de tijd dat Powerspex startte, werkte ik bij Stork en ben ik met Stork meegegaan naar de NEM. In 2003 was er reorganisatie bij de NEM en werd ik met vervroegd pensioen gestuurd. Ik was te jong om te stoppen en bovendien mocht je bij deze regeling blijven werken. Jan Wilmink vroeg of ik Powerspex wilde komen helpen. Ik was ook nog gemeenteraadslid in Hengelo en dat liep net af. Zo had ik nog meer tijd om te werken.

Ik kende Jan goed. We vertellen ons verhaal altijd graag: ik heb Jan destijds bij Stork aangenomen en later heeft hij mij bij Powerspex betrokken. Er zijn er meer die ik vroeger bij Stork heb aangenomen en die nu bij Powerspex werken.”

Raad je het anderen aan om bij Powerspex te werken?

“Ja, als je van het vak houdt en – veelal – een technische achtergrond hebt, is dit een fijn bedrijf om te werken. Een soort familiebedrijf. Het werkt heel gemakkelijk hier. En iedereen kan zijn ei kwijt: je kunt hier de werkzaamheden doen die je graag wilt en toewerken naar doelen die je in je carrière graag wilt bereiken.”

Wie is je favoriete collega?

“Eigenlijk een onmogelijke vraag, maar op dit moment kies ik voor mijn nieuwste collega Karin Kroeze. Ik mag haar namelijk begeleiden en dat vind ik leuk om te doen. Het inwerken van collega’s en het begeleiden van stagiairs is wezenlijk onderdeel van mijn werkzaamheden en dat doe ik heel graag. Ik heb natuurlijk wel de leeftijd dat het tijd wordt om mijn vak door te gaan geven. Met 78 is het wel zo realistisch om te verwachten dat ik niet nog eens 10 jaar meega.”

Heb je een einddatum wat betreft carrière?

“Nee, ik wil niet nadenken over het moment dat ik stop. Zo lang ik het werk leuk vind, ga ik door. Tenzij er iets met mijn gezondheid zou zijn, natuurlijk. Dan wordt het verhaal anders.”

En wie is je favoriete klant?

“Momenteel ben ik geneigd om te zeggen Standardkessel Baumgarte. Een nieuwe klant en een grote klant bovendien. Het corresponderen gaat in het Duits en dat vind ik leuk. Ik beheers het Duits beter dan het Engels, in tegenstelling tot veel anderen. Het klikt goed met Standardkessel.”

Als je niet je huidige beroep had gehad, welk beroep had je dan willen uitoefenen?

“Dan ga ik met pensioen, haha. Hoewel ik ook best veel bestuursfuncties heb gehad. Zo’n functie zou ik nog wel kunnen uitvoeren, maar een Raad van Toezicht laat geen 70-plussers toe. Dat gaat dus niet meer.”

Neem je je werk mee naar huis? Zeg eerlijk: wat wordt in jouw huis aangestuurd door een plc?

“Helemaal niets! Daar ben ik ook niet mee bezig. Ik neem mijn werk wel mee naar huis. Dat hoort bij de taken; soms moet je even doorzetten en ben je ’s avonds nog zaken aan het uitzoeken. Ik heb daar geen last van hoor. Ik ervaar dat gelukkig niet als stressvol.”

We werken nu wel met de schakelkast als symbool voor het werk bij Powerspex, maar hoe vaak werk jij daar eigenlijk mee?

“Nooit. Die moet je me ook vooral niet laten bouwen want dat gaat zeker niet goed. Ik heb wel alle respect voor mensen die dat kunnen.”

Hoe lijkt het je om met pensioen te zijn?

“Laat ik het zo zeggen: ik heb een mooi huis met een grote tuin. Ik wil er wel in zitten maar niet in werken. Dus werk ik door terwijl anderen mijn tuin doen.

Het scheelt dat ik veel gereisd heb in mijn leven, veelal zakelijk, maar ook privé. Ik heb dus niet meer de neiging om vaak op reis te gaan. Reizen is vermoeiend en je moet tegenwoordig lang wachten op vliegvelden. Dat heb ik er niet meer voor over.”

Waarmee hou je je bezig in je vrije tijd?

“Ik sport veel om in conditie te blijven. Vroeger handbal en gym, tegenwoordig bewegen in een sportcentrum en yoga.
Ook kijk ik graag voetbal. Ik heb een jaarkaart voor FC Twente. Ze doen het goed. Ik verwacht dat ze kampioen worden.”

Wat wens je Powerspex toe voor de toekomst?

“Zoals Jan de toekomst voor het bedrijf schetste in zijn nieuwjaarstoespraak, dat zou ik fantastisch vinden. Ik hoop echt dat Powerspex zich zo ontwikkelt.”

Fijn dat je als derde wilde plaatsnemen achter deze schakelkast. Jij mag nu één vraag bedenken voor degene die de volgende keer aan de beurt is.

“Ik zou aan de jongste werknemer van Powerspex een vraag willen stellen die belangrijk is voor de toekomst van het bedrijf: hoe denk jij dat we nog meer jonge mensen kunnen betrekken bij Powerspex?”

Dan moet je nu natuurlijk nog de vraag beantwoorden die Lars Arens in de vorige editie van deze rubriek voor jou had bedacht: ‘Welke andere functie bij Powerspex lijkt jou interessant om te vervullen?’

“Ik zou best eens in de werkplaats willen werken maar ik denk niet dat ze me toelaten, haha. Ik kan het niet, maar het lijkt me reuze mooi om te kunnen.”

 

Aan de knoppen

Aan de Knoppen is de websiterubriek van Powerspex. Elke maand neemt een werknemer van Powerspex plaats achter de speciaal gebouwde schakelkast. Met elke druk op de knop verschijnt er een vraag in beeld waar hij eerlijk antwoord op moet geven. Op de knopjes gedrukt, interview geplaatst? Dan wordt de naam van de geïnterviewde vereeuwigd op de schakelkast. Als alle werknemers zijn geweest, is het kastje vol. Maar dat duurt nog wel even…
Werner Heβ had de primeur: hij drukte als eerste de knoppen van de Powerspex schakelkast in. Zijn verhaal lees je hier. Daarna volgde Lars Arens. Klik hier voor zijn verhaal.