Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Aan de knoppen: William van Velsen

Nieuwe editie van onze websiterubriek. Vandaag aan de knoppen: William van Velsen, hardware engineer in Veenendaal, sinds vorig jaar weer terug in de ‘burgerwereld’.

Naam: William van Velsen
Leeftijd: 31
Woonplaats: Ede
Burgerlijke staat: geregistreerd partnerschap met Sabine
Functie: hardware engineer

Sinds wanneer werk je bij Powerspex en hoe kwam je daar terecht?

“Sinds 1 oktober 2022. Ik werkte eerst in de beveiligingstechniek, rondde daarna mijn MBO4-diploma industriële automatisering af en zocht een nieuwe uitdaging. Een detacheerder koppelde me aan Powerspex. In mijn opleiding heb ik me verdiept in plc’s programmeren met Siemens en EPLAN en daar wilde ik graag mee werken. Die programma’s gebruikt Powerspex beide.”

William van Velsen aan de knoppen bij Powerspex.

Raad je het anderen aan om bij Powerspex te werken?

“Jazeker. Met name voor mensen met een technische opleiding is het een bedrijf waar ze zich kunnen ontwikkelen.
Het bevalt mij goed hier. Veenendaal is een hechte club mensen en daar ben ik heel blij mee.”

Wat is zo interessant aan je job?

“Het is heel divers. Ik werk weliswaar telkens met dezelfde programma’s, maar steeds voor andere klanten en projecten. Zo wordt het werk heel divers en uitdagend.”

Wanneer is een project voor jou geslaagd?

“Als de klant tevreden is. Zo simpel is het. Als de klant het eindproduct kan waarderen en het voor hem goed werkbaar is, dan ben ik blij.”

Wie is je favoriete collega? En je favoriete klant?

“Mijn favoriete collega is Koen Langenkamp, senior hardware engineer. Hij is mijn leidinggevende en degene met wie ik dagelijks werk en overleg.
Mijn favoriete klant is Energie voor Elkaar. Die levert het warmtenet voor Ede. Mijn eigen woonplaats dus, hoewel ik er zelf niet op ben aangesloten. Ik woon in zo’n oude wijk dat het nog wel even duurt voor ze met hun warmtenet bij mijn huis zijn aanbeland.”

Als je geen hardware engineer was geweest, welk beroep had je dan willen uitoefenen?

“Ik heb hiervoor 8 jaar bij defensie gewerkt als advanced search specialist en dat had ik dan waarschijnlijk nog gedaan. Maar ik wilde juist graag weer terug naar de burgerwereld en in de techniek werken; vandaar de opleiding en de overstap naar Powerspex.”

Neem je je werk mee naar huis? Zeg eerlijk: wat wordt in jouw huis aangestuurd door een plc?

“Hier wordt helemaal niets aangestuurd door een plc; in ons huis is niets geautomatiseerd. We hebben zelfs een deurklopper in plaats van een bel.
Maar mijn werk neem ik wel mee naar huis; dan kan ik ’s avonds nog leren over EPLAN zodat ik daar mijn kennis over kan uitbreiden.”

Waarmee hou je je bezig in je vrije tijd?

“Met hardlopen en fitness. Ik heb meegdaan aan de marathon van Amsterdam; mijn eerste marathon. Verder doe ik graag leuke dingen met mijn vriendin. Weekendjes weg, shoppen, naar vrienden toe.”

Wat wens je Powerspex toe voor de toekomst?

“Dat het goed mag blijven gaan met Powerspex en dat het lekker mag blijven groeien zodat het een mooi bedrijf voor technici blijft.”

Dan nu de vraag die jouw voorganger in deze rubriek Jouke Dassen voor jou heeft bedacht: Hoe weet jij werk en privé te combineren? We willen tegenwoordig allemaal zóveel tegelijk; dingen doen in je vrije tijd en volop werken. Hoe doe jij dat?

“Door de momenten te pakken. Als Sabine even iets anders doet, ga ik nog even aan het werk. Ik hoef niet zo nodig tv te kijken; kan ik beter mijn laptop er nog even bij pakken.”

Je mag nu één vraag bedenken voor degene die de volgende keer aan de beurt is.

“Wat is jouw visie voor Powerspex? Hoe wil jij graag dat het bedrijf er over 10 jaar uitziet?”

Aan de knoppen

Aan de Knoppen is de websiterubriek van Powerspex. Elke maand neemt een werknemer van Powerspex plaats achter de speciaal gebouwde schakelkast. Met elke druk op de knop verschijnt er een vraag in beeld waar hij eerlijk antwoord op moet geven. Op de knopjes gedrukt, interview geplaatst? Dan wordt de naam van de geïnterviewde vereeuwigd op de schakelkast. Als alle werknemers zijn geweest, is het kastje vol. Maar dat duurt nog wel even…

Vandaag nam William van Velsen plaatsen achter de schakelkast.In de vorige edities waren dat
Jouke Dassen 
Jitze de Jong
Wim Noltes
Lars Arens
En Werner Heβ