Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Nieuwe entresol biedt extra ruimte en meer efficiency

De werkplaats van Powerspex in Hengelo is uitgebreid met een entresol. De tussenvloer maakt de werkplaats ineens 112 vierkante meter groter.

Entresol Powerspex Hengelo

Die ruimte gaat gebruikt worden voor het vergroten van de opslagcapaciteit, vertelt workshopmanager Tristan Roebersen. “De hoogte van de werkplaats wordt dankzij de entresol eindelijk goed benut. De ruimte is hoog genoeg om er een grote opslag bij te realiseren. Het wordt een afgesloten ruimte waarvan we straks precies weten wat er ‘op de plank’ ligt.”

Implementatie via Syntess

De voorraad wordt geïmplementeerd in het nieuwe ERP-systeem Syntess waar Powerspex vanaf 1 januari mee gaat werken. Syntess gaat de financiële administratie een stuk efficiënter maken, is de verwachting aangezien het één systeem voor alle werkprocessen is, van kantoor tot buitendienst. Syntess heeft een extra module voor het magazijn. Daarmee krijgen gebruiken inzicht in de exacte voorraad. Zo gezien zorgt de nieuwe entresol meer efficiency.

Onlangs kregen de medewerkers al uitleg over Syntess tijdens de buitendienstmeeting.

Entresol inrichten

De entresol is inmiddels geplaatst en klaar voor gebruik. Roebersen: “Nu is het zaak om het te gaan inrichten. Dat is een proces waar de tijd voor wordt genomen om het zo efficiënt mogelijk te doen. Het kan wel 2 jaar duren, maar dan is het wel zo goed mogelijk gedaan.”