Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Overschakeling naar Syntess voor nog meer efficiëntie

Powerspex werkt sinds het nieuwe jaar met een nieuw ERP-systeem, Syntess. Dat is een fikse verandering in de organisatie waar naar verwachting veel vruchten van geplukt gaan worden. En het went snel.

Syntess maakt organisaties efficiënter, is het idee achter het ERP-systeem. Eén systeem voor alle werkprocessen, speciaal bedoeld voor moderne technisch dienstverleners. De gegevens worden door medewerkers in alle disciplines gebruikt.

Syntess Powerspex
Foto: Om de start van Syntess bij Powerspex te vieren, werd een grote taart bezorgd.

Syntess van invloed op hele organisatie

Het is daardoor een ingrijpende verandering in de organisatie en op iedereen van invloed. Hoewel iedereen dus ineens met een nieuw systeem moest gaan werken en er veel data ingevoerd moet worden, went het wel snel.

2ba meteen al efficiënter

De belofte dat Syntess de werkprocessen efficiënter maakt, werd al snel duidelijk in het geval van 2ba. Dat is een datapool van technische bedrijven. Het aanbod van 2ba is ingeladen in Syntess en ook kunnen kortingscondities toegepast worden in Syntess, net als voorkeursleveranciers. Hierdoor zijn meteen de juiste prijzen en voorraden van de groothandels te zien en dat komt de efficiëntie van de inkoop ten goede. Voorheen moesten de voorraden en prijzen bij elke groothandel afzonderlijk opgezocht worden.
De verkoopstrategie wordt de komende jaren aangepast op de combinatie van Syntess en 2ba.

Iedereen gemak van

Uiteindelijk hebben alle onderdelen van de organisatie gemak van het nieuwe ERP-systeem, van sales en inkoop tot projectmanagement en finance. Het magazijn wordt ook ingericht volgens het Syntess-systeem, wat betekent dat precies zichtbaar is wat op voorraad is.

Hoewel werken met Syntess de eerste tijd wennen is en extra tijd kost, voorziet Powerspex dat het er na 2 jaar meer dan de vruchten van gaat plukken.